На своєму нещодавньому виступі в Лісабоні, лідер гурту "Машина часу" та відомий російський музикант Андрій Макаревич поділився глибокими роздумами про сучасну Росію, а також висловив своє бачення майбутнього, погляд на закінчення війни в Україні та власні переживання, пов'язані з еміграцією з рідної країни.

На концерті, надавши глядачам можливість поставити йому запитання, Макаревич щиро розповів про свій погляд на минуле та сьогодення. "Я не звик дивитися на своє життя як на те, на що воно поділилося, де проходить кордон, що було до, а що після. Я не вважаю, що треба жалкувати про те, що сталося чи сталося інакше або непродуктивно. Це вже сталося. Тож не варто витрачати сили, це нічого не змінить. Я ні про що не шкодую. До останньої хвилини сподівався, що щось у Росії може змінитися. Після того як втратив будь-яку надію, поїхав, - поділився музикант.

Макаревич також висловив свою думку щодо майбутнього Росії та припинення військових дій в Україні.

Щодо майбутнього та припинення російської збройної агресії проти України Макаревич відповів лаконічно: "Я не Бог, щоб відповісти на таке запитання". Однак він визнав, що прогнози щодо тимчасових рамок цих змін менш оптимістичні, як би хотілося.

Згадуючи минуле, музикант також поділився спогадами про колегу з музичного цеху, Гаріка Сукачова. Він розповів про несподівану зміну поглядів Сукачова, який раніше підтримував путінський режим, але потім опинився в "забороненій групі". Іронічно згадуючи момент зі зйомок фільму у Криму, де його змусили кричати "Ура! Ми – заборонена група!", Макаревич підкреслив, що "Машина часу" ніколи не прагнула заборон, а хотіла просто займатися тим, що любить.

Відповідаючи на запитання із зали про "військовий репертуар" і чи варто писати пісні про війну, Макаревич наголосив на важливості створення хороших композицій, не обмежуючись темою війни. Він висловив думку, що пісня має виникнути природним чином, коли їй настане час, і підкреслив, що має пісні про російсько-українську війну, які з'явилися в потрібний момент.

Популярні новини зараз

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Путін на це не очікував: ударів по Росії буде набагато більше, що відомо

Нарешті дочекалися: українці зможуть отримувати доступні квартири за новою програмою

Вудка гнутиметься від улову: на що треба ловити коропа, щоб він клював як божевільний

Показати ще

Читайте також: