Стало відомо, що на 67 році життя не стало відомого українського актора та режисера Олександра Крижановського.

У покійного залишилися чоловіка, актриса Театру на Подолі Тамара Плашенко та син Володимир.

Олександр Крижановський був зіркою серіалу "Нюхач", "Перехрестя", "Рідна кров", "За законами воєнного часу", "Повернення Мухтара".

Трагічною новиною поділився на своїй сторінці у Facebook син актора Володимир. Він розповів, що його батько помер від інфаркту та супутніх ускладнень.

"Друзі, мій батько, Олександр Крижановський, сьогодні ввечері помер від інфаркту та супутніх ускладнень. Прощання відбудеться найближчими днями у місці, якому він присвятив останні 25 років свого життя – Театрі на Печерську. Дату та час повідомимо пізніше”, - написав син Крижанівського.
Крім того, інформацію про смерть актора поширили через сторінку театру на Печерську в інстаграмі, де він обіймав посаду художнього керівника.
"Сьогодні ми осиротіли. Наш Олександр Володимирович помер. Висловлюємо найглибші співчуття дружині, Тамарі Олександрівні та сину Володимиру. Обіймаємо. Тримаємось", - написали на сторінці театру.

Варто зазначити, що Олександр Крижанівський був корінним киянином.

Так, саме у столиці України він народився 13 жовтня 1957 року. Далі навчався в Київському державному інституті театрального мистецтва імені І.К. Карпенка-Карого на акторському факультеті, а згодом викладав у тому ж інституті.

Популярні новини зараз

Доведеться переходити на сухарі: кому з українців на 50% уріжуть пенсії

Баклажани будуть як на підбір: що потрібно додати до лунки, щоб отримати казковий урожай "синеньких"

Такої смакоти ви точно не куштували: рецепт простих бутербродів з буряковою намазкою та яйцем

Прийде віддати всю зарплату: як хочуть підвищити штрафи за порушення правил військового обліку

Показати ще
Був актором Київського театру естради, з 1982 року викладав майстерність актора в КДІТМ ім. Карпенко-Карого. В кінці 80-х - актор Молодого театру, у 90-х перейшов працювати у Театр на Подолі. З 1999 року - режисер та художній керівник Нового драматичного театру на Печерську.
Його відомі ролі: "Попіл Феніксу", "Повернення Мухтара", "За все тобі дякую", "Золоті хлопці", "Райські птахи", "Сила тяжіння", "Брат за брата", "СБУ. Спецоперація", "Матч", Життя після життя", "Мажор", Нюхач", "Незламна", "Будинок на холодному ключі", "Перехрестя", "За законами воєнного часу", "Я заплачу завтра", "Спадкоємиця мимоволі", "Кров янгола".
Також у Крижанівського є багато режисерських робіт у театрі та кіно.
Олександр Крижанівський - Заслужений артист України, має три нагороди "Київської пекторалі" та премію Мар'яна Крушельницького.

До повномасштабного російського вторгнення Олександр Крижанівський ​​знімався в Росії, проте після 24 лютого 2022 року чітко став на бік України. Весь цей час він залишався у Києві разом зі своєю родиною.

Читайте також:

Він запам'ятався багатьом: не стало відомого учасника шоу "Голос країни"

Андрій Макаревич розповів, чому не може перебувати в Росії та чим там пахне

Сповідь, що викликає сльози: дружина невиліковно хворого Брюса Вілліса розповіла про своє горе

Ці фільми дивилися сім'ями: не стало легенди індійського кіно: лікарі виявилися безсилими