Відомий російський музикант Андрій Макаревич, який виступає проти війни в Україні та путінського режиму, емігрував із сім'єю до Ізраїлю. Лідер групи "Машина часу" заявив, що йому в Росії нема чим дихати.

Докладніше про те, що Андрій Макаревич розповів, чому не може перебувати в Росії, читайте в нашому матеріалі. За основу взято інтерв'ю Михайла Шаца у його YouTube-каналі.

На думку Макаревича, деякі росіяни вже так пристосувалися до диктатури та терору Кремля, що зовсім не бачать сенсу протистояти їм. Він порівняв путінський режим із запахом лайна, який громадяни держави-агресора готові ігнорувати заради власного комфорту.

"Ось людина живе в якомусь місці й все в неї добре, просто г*вном пахне. "Звикнути ж можна. Ну, подумаєш, пахне. У нас у магазинах все є, дитячий садок поруч. Ну, пахне г*вном. А я не хочу нюхати запах г*вна - ось і вся різниця, - пояснив Макаревич.

Музикант вважає, що в Росії в нього зовсім не було шансів хоч якось впливати на ситуацію, допомагати і говорити правду. Зараз він почувається легко і вільно і робить те, що вважає за потрібне.

"Я не можу перебувати там, де дихати нема чим. Я переймаюся тим, що відбувається з Росією. Переживаю за те, що діється з Україною. Але від моїх переживань ні гаряче, ні холодно. Тому я намагаюся допомагати, як можу... Якщо ти хочеш робити те, що вважаєш за потрібне, дуже важливо, щоб тобі хоча б не заважали. Як тільки ти потрапляєш у ситуацію, де тобі не дають робити те, що ти вважаєш за потрібне, потрібно змінити місце, – висловився артист.

Популярні новини зараз

Ресторанна насолода: рецепт курячого філе, запеченого з сиром та шпинатом

Тітка Сара поганого не порадить: єврейський рецепт рулету з м'ясного фаршу з рисом та начинкою з вареного яйця

Вам допоможе звичайна кропива: як підгодувати болгарський перець, щоб він ріс великим та солодким

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Показати ще

Читайте також:

Сповідь, що викликає сльози: дружина невиліковно хворого Брюса Вілліса розповіла про своє горе

"Я вже свою місію виконала": Алла Пугачова здивувала всіх несподіваною заявою

"Вже поступово паралізує": відомий ведучий шоу "Хто зверху" розповів про раптову хворобу