Знаменитий ірландський актор Джек Глісон, відомий своєю роллю короля Джоффрі Баратеона у популярному серіалі "Гра престолів", порадував своїх шанувальників новим відео, в якому він читає вірш "Плеєр" від українського поета та співака Сергія Жадана. У такий спосіб актор вкотре висловив підтримку українському народу у боротьбі з рашистськими загарбниками.

Вірш було перекладено англійською мовою кілька років тому американською письменницею та театральною діячкою українського походження Вірляною Ткач та американською поетесою Вандою Фіпс для журналу New York Times, інформує Обозреватель.

Вибір Джека Глісона упав саме на "Плеєр" невипадково. Актор вважає, що довоєнна поезія Жадана є особливо актуальною в наш час. Відео з його читанням було опубліковано на сторінці асоціації Talented U, яка є українсько-британською професійною організацією екранних індустрій.

Джек Глісон у відео постає у різнокольоровій вишиванці, на якій чудово видно прапор України на комірі, а також з вишивкою у синьо-жовтих тонах. Актор також носить футболку із написом "Чебуреки – сила. Ворогу – могила", що додає нотку гумору його образу.

Окрім читання вірша, Джек Глісон відвідав майстер-клас у рамках асоціації Talented U у Лондоні. Там він зустрівся з українськими акторами та режисерами, поділився своїм досвідом та обговорив виклики та проблеми, з якими стикаються актори в умовах війни.

Асоціація Talented U наголосила, що Джек Глісон усвідомлено обрав вірш "Плеєр" із численних запропонованих матеріалів. Ця поезія, опублікована в New York Times у 2000 році, досі залишається актуальною, і Джек Глісон вирішив наголосити на її значущості через своє виконання.

Популярні новини зараз

Такого ви точно не куштували: рецепт молодої капусти, запеченої з вершками та вином

Що буде з курсом долара вже у травні та до чого готуватись українцям

Ще смачніше, ніж олів'є: рецепт салату з ковбасою, зеленим горошком та кукурудзою

"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ

Показати ще

Читайте також:

"Вже поступово паралізує": відомий ведучий шоу "Хто зверху" розповів про раптову хворобу

Влад Яма, який виїхав до США, вирішив показати, як тепер виглядає його дружина

Тому й виглядає так молодо: 5 простих та улюблених страв Алли Пугачової, про які ви достеменно не знали