На тлі загострення конфлікту на Близькому Сході російські пропагандисти звинуватили лідера групи "Машина часу" Андрія Макаревича в тому, що він як останній боягуз втік із Ізраїлю до Європи через війну. Але, будучи людиною честі та слова, музикант не став мовчати і поставив на місце кремлівських посіпак.

Так, музикант, який переїхав до Ізраїлю на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, Андрій Макаревич розповів, що на початку війни в Ізраїлі він перебував у Європі разом із групою "Машина часу", оскільки в цей час вони мали тур.

Тому, коментуючи висловлювання пропагандистів щодо того, що він знову втекли від війни, Макаревич заявив: "Г***юки із жовтої російської преси вже встигли написати, що Макаревич знову втік від війни, цього разу ізраїльської, і прохолоджується в Європі. Війна мене застала наприкінці другого тижня наших гастролей з "Машиною часу". І переривати їх, скасовувати їхнє закінчення я просто не міг. Але сьогодні ми відіграли останній концерт, а завтра я лечу додому - в Ізраїль".

Водночас, на своїй сторінці у Facebook він сказав, що готовий взяти до рук зброю та відбивати атаки бойовиків ХАМАС.

Щоправда, Макаревич упевнений, що йому не дадуть до рук зброю.

Популярні новини зараз

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Як відновити орхідею, щоб вона почала знову цвісти. Прості секрети

Так роблять в дорогих ресторанах: як приготувати соковиту курячу грудку. Рецепт

Показати ще

"Гвинтівку мені, на жаль, не дадуть. Я з'ясовував. Хоча я дуже непогано стріляю. Але я постараюся бути чимось корисним. Я дуже хочу побажати всім нашим солдатам, усім резервістам, усім добровольцям – удачі якнайшвидшої перемоги. І, будь ласка, залишайтеся цілими неушкодженими та повертайтеся додому. Переможемо ми обов'язково, ми й не таке бачили", – сказав музикант, художник, поет та письменник Андрій Макаревич.

Зазначимо, що на початку повномасштабного російського вторгнення Андрій Макаревич підтримав Україну. Воно й не дивно, адже останніми роками Макаревич займав різко антипутинську позицію, за що його критикували багато російських політиків і деяких колег.

З березня 2022 року артист разом із дружиною Ейнат Кляйн та однорічним сином Ейтаном живе в Ізраїлі.

Читайте також: