Сезон свіжих овочів - це спекотна пора для всіх господарок. Ні для кого не секрет, що в літній період, на кожну родину чекає спекотна кухня і море сезонних овочів, які потрібно законсервувати, замаринувати або заквасити. Оригінальний смак мають консервовані помідори з оксамитами (чорнобрівцями).
На 3-х. л. банку необходимо:
- 4-5 шт. квітів чорнобривців;
- 4 ст.л сахара;
- 2 ст.л.соли;
- 60 мл.оцту;
- 3 таб.аспірину.
Насамперед потрібно підготувати баночки - для цього ретельно миємо їх із содою і добре обполіскуємо під проточною водою.
Помідори краще брати маленького розміру, щільні на дотик, без чорних цяток.
Помідори промиваємо та укладаємо у баночки. Приблизно до центру банки додаємо промиту квітку чорнобривця.
Далі заливаємо окропом помідори та залишаємо на 15 хвилин, після чого воду зливаємо і знову кип'ятимо.
Ви про це сильно пошкодуєте: під якими деревами навесні краще не ставити свій автомобіль
"Росію повністю затопить": відома провісниця розповіла, коли в Україні настане світ
Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК
Не притягуйте покійника в будинок: що ні в якому разі не можна робити на цвинтарі, поминаючи рідних та близьких
У банку додаємо сіль, цукор та оцет, заливаємо окропом.
Закатати, перевернути банки та укутати.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт