Двадцять років тому йому присвоїли титул "людина-епоха". І правда, саме він за радянських часів вітав громадян Росії з Новим роком замість керівництва країни, а в період з 1996 по 2011 рік читав текст у щорічній хвилині мовчання 9 травня. Сьогодні, 30 жовтня.

Так, стало відомо, що в 89 років помер легендарний диктор Центрального телебачення Держтелерадіо СРСР Ігор Кирилов. Про смерть народного артиста СРСР повідомили в ефірі Першого каналу.

"Наш легендарний колега, старший товариш, для багатьох справжній учитель. Ігор Кирилов. RIP. Епоха", - прокоментував смерть ведучого Перший канал.

Причиною смерті легендарного радянського і російського диктора Ігоря Кирилова став тромбоз. Серце чоловіка зупинилося вранці 30 жовтня в одній з московських лікарень. Де і коли пройде прощання з народним артистом СРСР, поки не озвучено.

Відомо, що кар'єру на телебаченні Кирилов почав в 1957 році з посади помічника режисера, проте вже через два з половиною місяці на Центральній студії телебачення він вів свій перший прямий ефір для багатомільйонної радянської аудиторії.

Саме він свого часу повідомив громадянам країни про запуск першого штучного супутника Землі в 1957 році і про політ Юрія Гагаріна в 1961.

Популярні новини зараз

Українців попередили про перевірки ТЦК на підприємствах: як це відбувається

Допоможе звичайна манка: навіщо досвідчені садівники розсипають її городом перед зимою

Як приготувати лимонну воду для орхідеї, щоб вона постійно цвіла

Показати ще

Крім того, більше 20 років він був диктором програми "Час". Ведучий також з 1965 року вів телевізійну трансляцію парадів на Красній площі. Також Кирилов вів програми" Пісня року "(1971-1975)," Екслібріс"," погляд",» Телескоп"", був ведучим каналу"ВІD представляє".

"Образ Ігоря Кирилова миттєво виникає перед очима при згадці слова "диктор", - завжди говорили його колеги на телеканалі.

"Шкода!!! Хороша інтелігентна людина була!!!🙏 ", "Дуже хороший ведучий, у нього такий проникливий голос. А програма " час " -це щось незабутнє. А як він вів паради на 9 травня, 1 травня, 7 листопада!!!!!", "Сумуємо всією радянською країною...🙏 ",- почали писати ті, чиє життя було пов'язане так чи інакше з його роботою.

До слова, Ігор Кирилов отримував сотні листів від шанувальників і шанувальників його таланту. За словами народної артистки РРФСР Анни Шатілової, телеведучий завжди вмів справлятися з важкими завданнями і високим навантаженням.

Раніше Hyser писав про те, що у лісі на Херсонщині виявили тіло молодого поліцейського.

Також Hyser повідомляв, що не стало зірки серіалу"Друзі".

Нагадаємо, що не стало легенди культової групи ДДТ.