Експерти розповіли, які радянські монети зараз можна дуже дорого продати.

У багатьох ще залишилися радянські монети, які можуть просто валятися вдома. Але експерти не радять від них швидко позбавлятися, тому що їх можна досить дорого продати. Зустрічаються зовсім рідкісні екземпляри, які коштують кілька тисяч доларів. Їх можна продати в приватні колекції можна продати в приватні колекції або на аукціонах і отримати грошову винагороду.

Найбільший попит мають монети, які були відшліфовані з браком. Їх дуже мало в було випущено в ужиток. Зустрічаються монети всього в декількох примірниках. Наприклад, 3 копійки 1943 року випуску, у яких аверс не відповідає реверсу фахівці готові купити за 13 390 доларів (близько 361 тисяч гривень).

Це досить рідкісна монета. Просто так знайти її навіть на продаж досить складно. Але все ж якщо пошукати, що удача може і посміхнутися.

Монету номіналом 3 копійки 1952 року випуску, яка не є настільки рідкісною, як попередня, можна продати за 1607 доларів або за 43,3 тисячі гривень. Це досить висока ціна за одну монету. Але вони вже зустрічаються не так часто.

За суму від 1000 до 1500 доларів США сьогодні можна продати монети номіналом 2 копійки 1927 року випуску і 10 копійок 1929 року випуску.

Популярні новини зараз

Справжня весняна насолода: рецепт крабового салату з молодою капустою та яйцем

Капуста і навіть кава: як незвичайно та красиво пофарбувати яйця на Великдень

Це дуже небезпечний знак: кити почали сотнями викидатися на берег, такого ще не було

Тепер уже не лише повістки: українцям розповіли, чого чекати від ТЦК

Показати ще

Варто сказати, що вельми цінними є монети вже часів незалежності України. Тому їх теж можна досить дорого продати. Не так давно з ужитку вийшли монети номіналом 5 і 25 копійок. Але вже зараз нумізмати почали скуповувати такі рідкісні монети.

Раніше Hyser писав про те, що відомий український банк розповів про нову функцію, скористатися зможе кожен.

Також писали, що ПриватБанк повертатиме українцям по 1 тисячі гривень.

Нагадаємо, що українців попередили з проблемами при обміні валют.